A legnépszerűbb virágok jelentése. Mit üzen vele, akitől kaptad?

A vörös rózsa vagy a fehér liliom virágok jelentése szinte mindenki mindenki számára egyértelmű. De vajon mit jelent például a tulipán, a szegfű vagy épp az orchidea?

Azálea: A szenvedély és a nőiesség szimbóluma.

Dália: A méltóság és az elegancia kifejezője, gyakori és divatos eleme a menyasszonyi csokroknak.

Fátyolvirág: A tisztaság és az ártatlanság jelképe.

Gerbera: A fehér gerbera a szülők iránt érzett gyermeki hála megtestesítője, a piros a szereteté és a szerelemé, a rózsaszín pedig a csodálaté és a megbecsülésé. A sárga, illetve a narancssárga gerbera a bizakodás, az optimizmus és a vidámság szimbóluma.

Gyékény: Látványos elem a virágkompozíciókban, mely a békét és a jólétet szimbolizálja.

Írisz: A hit, a bölcsesség és a remény üzenetét hordozza.

Jácint: A féltékenység és a bánat szimbólumaként is ismert, de az állandóságot és – kék színben – az őszinteséget is jelképezheti.

Kamilla: Bár inkább gyógynövényként használatos, virágcsokrokba is kerülhet. Az élet és az energia megtestesítője.

Virágok jelentése

Kékcsengő: Az alázat és a hála kifejezője.

Liliom: A fehér liliom a tisztaságot és az újjászületést jelképezi, esküvőre, de temetésre is gyakran választják. A rózsaszín liliom a nőiességet és a csodálatot szimbolizálja, a vörös pedig a szerelmet és a szenvedélyt. A sárga liliom a hálát, az örömöt és a barátságot fejezi ki, köszönetképpen átnyújtott virágcsokrokba tökéletes. A narancssárga liliom a bizalmat és az energiát jelképezi.

Nárcisz: Lovagvirágnak is nevezik, mivel a lovagiasságot, a tiszteletet, illetve a viszonzatlan szerelmet szimbolizálja.

Orchidea: A fehér orchidea az elegancia és a tisztaság szimbóluma, a rózsaszín a bájé, a sárga a barátságot és az új kezdeteket jelképezi. A lila tiszteletet fejez ki, míg a narancssárga büszkeséget és merészséget.

Orgona: A szépséget, a büszkeséget és a fiatalos ártatlanságot jelenti.

Rózsa: A rózsák jelentését a színük határozza meg. A vörös rózsa a szerelem és a romantika szimbóluma. A rózsaszín rózsa a hálát, a kegyelmet, a csodálatot és az örömöt fejezi ki. A citromsárga rózsák a barátságot, a narancssárgák a lelkesedést és a szenvedélyt jelentik. A fehér rózsák az ártatlanság és a tisztaság üzenetének hordozói.

Szegfű: A fehér szegfű a tisztaságot és a szerencsét szimbolizálja, a rózsaszín a csodálatot és a hálát, a vörös itt is a szeretetet és a szerelmet, a sárga a csalódást vagy az elutasítást, míg a lila az impulzivitást és a szenvedélyt.

Tulipán: A tulipán a mély, tökéletes és feltétel nélküli szerelmet vagy szeretetet jelképezi. Ideális választás ajándékba szülőnek, testvérnek vagy a párodnak is.

virágok jelentése
Virágok jelentése